Als tweede fase van het project Digitale Architectuurarchieven, deed Datable voor het CVAa onderzoek naar de analoge en digitale archivering binnen acht moderne architectenbureaus. Welke implicaties heeft de computer voor hoe het archief van de architect er vandaag uitziet? Hoe slaan architecten hun digitale data op en kunnen ze de leesbaarheid ervan op lange termijn verzekeren? Hoe linken ze hun digitale en analoge archief aan elkaar? Welke problemen zijn er te voorzien voor de duurzame bewaring van een digitaal architectenarchief? Deze en andere vragen werden voorgelegd aan acht architectenbureaus. De resultaten van de rondvraag en conclusies kunt u lezen in Het geheugen van de architect: creatie en bewaring van digitale objecten in Vlaamse architectenbureaus (2011).

ga('create', 'UA-128690418-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');